Finas prima liv

Finas prima liv

onsdag 14 mars 2012

Sallad med halloumi och sötpotatis

Halloumi och sötpotatis – två av mina favoritråvaror som jag aldrig har kombinerat. Förrän nu, i den här härliga salladen som jag hittade i nya Elle mat & vin.

Sötpotatis- och halloumisallad
4 port.

2 stora sötpotatisar, i centimeterstora bitar
400 g halloumi, i centimetertjocka skivor
olivolja
3 vitlöksklyftor, fint skivade
2 röda chili, urkärnade och hackade
svartpeppar, nymalen
4 nävar babyspenat

Dressing:
1 näve färsk basilika, finhackad
1 vitlöksklyfta, krossad
1 lime, saften
3 msk god olivolja

Blanda ingredienserna till dressingen. Lägg halloumi och sötpotatis i en skål, ringla över olivolja och lägg i vitlök och chili. Krydda med svartpeppar och blanda runt. Stek eller grilla halloumin tills den är gyllenbrun och sötpotatisen är krispig på utsidan men mjuk i mitten. 
Blanda salladsbladen med dressingen och lägg upp på tallrikar. Toppa med halloumi och sötpotatis. Servera på en gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar